کشت زعفران در پشتبام و تراس
برای کشت زعفران در خانه و در پشتبام و تراس میتوانید از سبدهای پلاستیکی که گفته شد استفاده کنید، اما اگر شخص با حوصلهای هستید پیشنهاد ما تهیه باغچه جعبهای یا فلاور باکس میباشد.مزیت استفاده از این روش این هست که نمای زیبایی به خانهتان میبخشید و ماندگاری این روش بهتر از کشت سبدی میباشد و این روش برای مقدار بالا کشت مناسبتر است.
برای کشت زعفران در تراس و پشتبام حتماً باید توجه کنید که بستر شما (تراس یا پشتبام) در برابر آب عایق باشد.
خب حالا مرحلهبهمرحله شروع به ساختن جعبه میکنیم:

1-ساختن جعبه فلاورباکس
برای ساخت جعبه باید از الوارهای ساج برمهای، بلوط و ایروکو استفاده کرد و توجه کنید که نمیتوانید از هر چوبی در این سازه استفاده کنید. از الوارهای تحتفشار اصلاً استفاده نکنید زیرا حاوی آرسنیک میباشند.اندازه جعبه بسته به فضای شما و تعداد پیازی که قصد کاشت آن را دارید، متفاوت است.
در این مقاله با فرض کشت 300 کیلو پیاز زعفران نیاز به ایجاد یک جعبه ی 120*60 میباشد. (فاصلهٔ پیازها از دیواره 3 سانتیمتر و 5 سانتیمتر فاصله هر پیاز با دیگری) و ارتفاع جعبه باید 25-30 سانت باشد.
الوارها را بهاندازه مناسب برش دهید و دقت کنید حتماً برشها صاف باشد. الوارهای انتهای جعبه را با فاصله از یکدیگر قرار دهید یا بعد از اتمام ساخت جعبه روی الوارهای انتهایی سوراخهایی به قطر 3-4 سانت ایجاد کنید این کار باعث خروج آب و زهکشی مناسب میشود.
حتماً با بست مناسب از محکم شدن اتصالات چوب اطمینان حاصل کنید.
2-لایههای عایق
انتهای جعبه را با توری مرغی بپوشانید و توری را به چوب متصل کنید کاربرد آن این است که مانع خروج ریشه از جعبه خواهد شد.روی توری را با الیاف landscape fabric بپوشانید اگر از این نوع پارچه پیدا نکردید میتوانید از شن و ماسه استفاده کنید و روی توری را کاملاً بپوشانید کاربرد این لایه مثل فیلتری است که مانع گندیدگی ریشه میشود و رطوبت را از محیط ریشه دور میکند.

3-اضافهکردن خاک
سپس جعبه را در محلی که میخواهید باغچه شما قرار داشته باشد، بگذارید و درون آن را با خاک پرکنید.محیط کشت باید وزن کمی داشته باشد به همین دلیل نسبت به خاک معمولی تفاوتهایی دارد. در این حالت باید از محیطی برای کشت استفاده کرد که حتیالامکان سبک بوده در حالت مرطوب باشد. یک مخلوط معمولی مرکب از یکسوم ماسه، یکسوم سنگهای متخلخل و یکسوم گیاخاک مصنوعی (ترکیبی از چوب پوسیده و کود نباتی) محیطی مناسب را تشکیل میدهد.
کشت پیاز زعفران
سپس پیازها را در خاک میکاریم پیازها باید در عمق 15-20 سانتی کاشته شوند سپس روی خاک، کود دامی یا کمپوست، خاکبرگ پوسیده شده میریزیم و با سطح خاک مخلوط میکنیم.به جای استفاده از جعبهٔ چوبی میتوانید جعبههای پلاستیکی را کنار هم قرار دهید دیوارههای بین آنها را از بین ببرید، همین مراحل را در آنها تکرار کنید؛ البته که استفاده از جعبه پلاستیکی هزینهٔ پایینتری دارد اما استفاده از جعبه چوبی ماندگاری بالاتری دارد.
کاشت زعفران در پشت بام به روش خاکی
این نوع کاشت زعفران در پشت بام یک ایده خلاقانه و اصولی است که باید طبق دستورالعمل هایی که به صورت استاندارد تدوین شدهاند انجام گیرد. این روش در اروپا و به طور کلی کشور های پیشرفته تر به صورت مرسوم انجام میشود. اما در ایران این روش به درستی انجام نمیگیرد و اصول استاندار سازی کار که قسمت هزینه بر قضیه است نادیده گرفته میشود.منبع : دهکده موفقیت