فضائل روز جمعه و أحکام آن

faezin

مدیریت
Administrator
تاریخ ثبت‌نام
6/1/13
نوشته‌ها
1,168
پسندها
1
محل سکونت
فی ارض الله

جمعه همه دوستان مبارک توی این روز مبارک ما رو از دعای خیرتون بی نصیب نکنید

از "ابوعبدالله سلمان فارسي" - رضي الله عنه - روايت شده است که پيامبرص فرمودند: "هر مردي در روز جمعه غسل کند و تا آنجا که ميتواند، خود را آراسته و پاکيزه کند و مويش را از روغن خود، روغن بزند و از عطري که در خانه دارد، خود را معطر سازد و سپس از خانه خارج شود و (به مسجد بيايد) و بين دو نفر فاصله نيندازد و آنگاه آنچه را از نماز بر او فرض شده است، انجام دهد و سپس هنگامي که امام صحبت ميکند، ساکت شود، تمام گناهان و اشتباهات او (در صورتي که کبيره يا حقوق مردم نباشد) تا جمعهي ديگر آمرزيده ميشود.(صحیح بخاری)

از ابوهريره ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که پيامبرص فرمودند: "بهترين روزي که خورشيد بر آن طلوع کرده، روز جمعه است که در آن آدم خلق شد و در آن به بهشت داخل گرديد و در آن از بهشت خارج شد".(صحیح مسلم)

از ابوهريره ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که پيامبرص فرمودند: "هر کس روز جمعه (مانند غسل جنابت)، غسل کند و در ساعت اول به جمعه برود، مثل اين است که يک شتر قرباني کرده باشد و کسي که در ساعت دوم برود، مثل اين است که ماده گاوي قرباني کرده باشد و کسي که ساعت سوم برود، مانند آن است که گوسفندي شاخدار (قوچ) قرباني کرده باشد و کسي که در ساعت چهارم برود، مانند اين است که مرغي به عنوان صدقه داده باشد و کسي که در ساعت پنجم برود، مثل اين است که تخممرغي را صدقه داده باشد و وقتي که امام خارج شد (و براي ايراد خطبه بالاي منبر رفت)، ملايکه حاضر ميشوند و ذکر و نماز خطبه را گوش ميدهند (و رفتن به جمعه در آن ساعت، ثوابش کمتر است)".(متفق علیه)

از ابوهريره ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که گفت: پيامبرص از روز جمعه ياد کرد و فرمودند: "در روز جمعه ساعتي هست که اگر بندهي مسلمان، به آن برخورد کند و در آن حال، از خداوند چيزي مسألت نمايد، خداوند حتماً نيازش را برآورده ميکند". (اين را فرمودند) و سپس با دست خود اشاره به کوتاه نمودن آن وقت فرمودند.
(متفق علیه)


از "ابي برده پسر موسي اشعري" ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که گفت: عبدالله بن عمر ـ م ـ (به من) گفت: آيا از پدرت شنيدهاي که از پيامبرص در مورد ساعت جمعه حديثي بيان کرده باشد؟ گفتم: بله، از او شنيدم که ميگفت: از پيامبرص شنيدم که ميفرمود: "آن ساعت مخصوص، در روز جمعه، در فاصلهي نشستن امام (براي ايراد خطبه) تا پايان نماز است".(صحیح مسلم)

از "اوس بن ابياوس" ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که پيامبرص فرمودند: "از برترين و بزرگترين روزهاي شما، روز جمعه است؛ پس در آن روز بر من زياد درود بفرستيد، زيرا صلوات و درودهاي شما بر من عرضه ميشود"، گفتند: اي رسول خدا! چگونه درود ما بر تو عرضه ميشود در حالي که بدن تو فرسوده شده است؟! فرمودند: "خداوند عزوجل، اجساد پيامبران را بر زمين حرام کرده است، (اجساد پيامبران سالم ميماند)".(ابو داود با اسناد صحیح)

از ابوهريره ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که پيامبرص فرمودند: "شب جمعه را در بين شبها (ي هفته) مخصوص قيام و عبادت نکنيد و روز جمعه را در ميان روزهاي هفته مخصوص روزه ننماييد، مگر اين که جمعه، در روزي واقع شود که يکي از شما عادتاً آن را روزه ميگيرد". (صحیح مسلم)

از ابوهريره ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که گفت: از پيامبرص شنيدم که ميفرمود: "يکي از شما، روز جمعه، جز موقعي که يک روز قبل يا يک روز بعد از آن نيز روزه باشد، روزه نگيرد".(متفق علیه)


 

faezin

مدیریت
Administrator
تاریخ ثبت‌نام
6/1/13
نوشته‌ها
1,168
پسندها
1
محل سکونت
فی ارض الله
بسم الله الرحمن الرحیم

جمعه باشكوه ترين نماز هفته است


نمازجمعه قبل از هر چيزيك عبادت بزرگ است وآثار بزرگي دارد برقلب انسان مؤمن باعث شستن دل از آلود گيهاي گناه وزدودن زنگ معصيت ازقلب مي شود . ازنظراجتماعي نماز جمعه يك كنگره عظيم هفتگي است كه بعد از كنگره حج بزرگ ترين اجتماع اسلامي هست دراسلام سه اجتماع بزرگ ومهم وجود دارد اجتماعات روزانه كه درنمازهاي جماعت حاصل مي شود .اجتماعات هفتهگي كه درنمازجمعه بدست مي آيد واجتماع حج كه هريك سال يكبار انجام مي شود.

نقش جمعه درميان مسلما نان

نقش جمعه درميان مسلمانان مهم است 1آگهي بخشيدن به مسلمانان درزمينه معارف اسلامي 2ايجاد همبستگي هرچه بيشتر درميان مسلمانان 3تجديدروح ديني ونشاط معنوي 4 جلب همكاري براي حل مشكلات


اهميت نماز جمعه ازنظر قرآن وحديث وآثار

ازنظر قرآن خداوند درسوره جمعه مي فرمايند
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (9)

اي مؤمنان هر گاه نداي مؤذن را شنيديد كه براي نماز جمعه آذان مي دهد بسوي اداي نماز وشنيدن خطبه برويد وداد وستد راترك كنيد .تجارت زيان باررا رها كنيد وبسوي تجارت سود مند بشتابيد.وا**ژه سعي دراين آيه به معني

رفتن است نه به معني دويدن .
سعي بسوي كسب رضاي خداوند وترك داد وستد براي شما بهتر ازتجارت دنيا مي باشد.اگر داراي فهم سالم وفرزانه هستيد

وسلام



 

asemani

مدیر تالار
تاریخ ثبت‌نام
8/3/13
نوشته‌ها
761
پسندها
0
محل سکونت
ایران
عَنْ أَبِی مَالِکٍ الْأَشْعَرِیِّ رضی الله عنه قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وسلم : «الْجُمُعَةُ کَفَّارَةٌ لمِا بَیْنَهَا وبَیْنَ الْجُمُعَةِ الَّتِی تَلِیهَا وَزِیَادَةِ ثَلَاثَةِ أَیَّامٍ وَذَلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ یَقُولُ مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا». (طبرانی فی الکبیر، صحیح الترغیب و الترهیب رقم ۶۸۵)
از ابو مالک اشعری رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: جمعه، کفاره* گناهان همان جمعه تا جمعه بعدی به همراه سه روز دیگر است. زیراخداوند متعال می*فرماید: کسی که یک نیکی انجام دهد ده برابر آن برای او به حساب می*آورد.
 

faezin

مدیریت
Administrator
تاریخ ثبت‌نام
6/1/13
نوشته‌ها
1,168
پسندها
1
محل سکونت
فی ارض الله
img_girls-ly1364548926_576.jpg

...........


 

kamali

ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
21/2/13
نوشته‌ها
1,080
پسندها
0

faezin

مدیریت
Administrator
تاریخ ثبت‌نام
6/1/13
نوشته‌ها
1,168
پسندها
1
محل سکونت
فی ارض الله
در حديث پيامبر صلى الله عليه و سلم آمده است كه در روز جمعه وقتى هست كه دعاء در آنوقت مستجاب هست، و فرمودند: " فِي الْجُمُعَةِ سَاعَةٌ لَا يُوَافِقُهَا عَبْدٌ مُسْلِمٌ قَائِمٌ يُصَلِّي فَسَأَلَ اللَّهَ خَيْرًا إِلَّا أَعْطَاهُ (متفق عليه)، يعنى: " در روز جمعه وقتى هست كه هر مسلمانى كه در دعاء كند و از خداوند طلب خير ميكند به او عطا ميكند ".
و در تعيين اين وقت علماء اختلاف نظر دارند، كه ارجحترين اقوال دو قول هست:
1- از وقت نشتستن امام بر روى منبر تا انتهاى نماز، بدليل روايت أَبِي بُرْدَةَ بْنِ أَبِي مُوسَى الْأَشْعَرِيِّ كه گفت: عبدالله ابن عمر به من گفت كه آيا شنيده اى كه پدرت در مورد وقت استجابت دعاء در روز جمعه سخنى بگويد؟ گفت: بلى، شنيدم كه ميگفت: از پيامبر صلى الله عليه و سلم شنيدم كه فرمود: " آن وقتى هست كه امام بنشيند تا وقت انتهاى نماز " (صحيح مسلم 853)، ولى مقصود اين نيست كه هنگام خطبه نماز خودش را مشغول دعاء كند، بلكه هنگامى كه خطيب دعاء ميكند در قلبش آمين ميگويد، و همچنين هنگام نماز جمعه در سجود و قبل از تشهد دعاء ميكند.
2- بعد از نماز عصر تا اذان مغرب: و اين بهترين و راجحترين قول هست، كه يكى از دلايل اين قول روايتى است كه پيامبر صلى الله عليه و سلم ميفرمايد: " يَوْمُ الْجُمُعَةِ اثْنَتَا عَشْرَةَ سَاعَةً، لَا يُوجَدُ فِيهَا عَبْدٌ مُسْلِمٌ يَسْأَلُ اللَّهَ شَيْئًا إِلَّا آتَاهُ إِيَّاهُ فَالْتَمِسُوهَا آخِرَ سَاعَةٍ بَعْدَ الْعَصْرِ " (روايت ابوداود (1048) و نسائي (1389)، شيخ البانى اين روايت را صحيح دانسته است)، در اين روايت پيامبر صلى الله عليه و سلم اشاره فرموده است كه دعاي مستجاب آخر رز جمعه هست، مخصوصا اندكى قبل از اذان مغرب.
بنابراين اين دو قول از راجحترين اقوال هست، هر چند قول دوم يعنى آخر روز جمعه صحيحتر هست, ولى براى اينكه از فضيلت آن بى بهره نمانيم، بهتر است هم در نماز جمعه در سجود و قبل از تشهد دعاء كرد، و هم در آخر روز جمعه كه قبل از اذان مغرب ميباشد.


وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت





 

asemani

مدیر تالار
تاریخ ثبت‌نام
8/3/13
نوشته‌ها
761
پسندها
0
محل سکونت
ایران
عَنْ أَبِی مَالِکٍ الْأَشْعَرِیِّ رضی الله عنه قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وسلم : «الْجُمُعَةُ کَفَّارَةٌ لمِا بَیْنَهَا وبَیْنَ الْجُمُعَةِ الَّتِی تَلِیهَا وَزِیَادَةِ ثَلَاثَةِ أَیَّامٍ وَذَلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ یَقُولُ مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا». (طبرانی فی الکبیر، صحیح الترغیب و الترهیب رقم ۶۸۵)

از ابو مالک اشعری رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: جمعه، کفاره* گناهان همان جمعه تا جمعه بعدی به همراه سه روز دیگر است. زیراخداوند متعال می*فرماید: کسی که یک نیکی انجام دهد ده برابر آن برای او به حساب می*آورد
 

asemani

مدیر تالار
تاریخ ثبت‌نام
8/3/13
نوشته‌ها
761
پسندها
0
محل سکونت
ایران
‏( ﻓﻀﯿــﻠﺖ ﻧﻤــﺎﺯ ﺟﻤﻌــﻪ ﻭ ﮔﻨــﺎﻩ ﺗــﺮﮎ ﺁﻥ ‏)
ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﻣﯽ ﻓﺮﻣﺎﯾﺪ :
" ﯾَﺎ ﺃَﯾُّﻬَﺎ ﺍﻟَّﺬِﯾﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍ ﺇِﺫَﺍ ﻧُﻮﺩِﯼَ ﻟِﻠﺼَّﻠَﺎﺓِ ﻣِﻦ ﯾَﻮْﻡِ ﺍﻟْﺠُﻤُﻌَﺔِ ﻓَﺎﺳْﻌَﻮْﺍ ﺇِﻟَﯽٰ ﺫِﮐْﺮِ
ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَﺫَﺭُﻭﺍ ﺍﻟْﺒَﯿْﻊَ ۚ ﺫَٰﻟِﮑُﻢْ ﺧَﯿْﺮٌ ﻟَّﮑُﻢْ ﺇِﻥ ﮐُﻨﺘُﻢْ ﺗَﻌْﻠَﻤُﻮﻥَ " ‏[ ﺟﻤﻌﻪ : 9‏].
ﺗﺮﺟﻤﻪ : ﺍﯼ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ! ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺍﺫﺍﻥ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ ﺑﻪ
ﺳﻮﯼ ﺫﮐﺮ ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺧﺪﺍ ﺑﺸﺘﺎﺑﯿﺪ ﻭ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺳﺘﺪ ﺭﺍ ﺭﻫﺎ ﺳﺎﺯﯾﺪ. ﺍﯾﻦ ﺑﺮﺍﯼ
ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮ ﻭ ﺳﻮﺩﻣﻨﺪﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﮔﺮ ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﻭ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ .
ﻃﺎﺭﻕ ﺑﻦ ﺷﻬﺎﺏ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ‏«
ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺣﻖ ﻭﺍﺟﺒﯽ ﺍﺳﺖ ﺑﺮ ﻫﺮ ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺟﻤﺎﻋﺖ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﺟﺰﺀ
ﭼﻬﺎﺭ ﻧﻔﺮ ﮐﻪ ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺍﻧﺪ ﺍﺯ : ﺑﺮﺩﻩ ، ﺯﻥ، ﮐﻮﺩﮎ ﻭ ﺑﯿﻤﺎﺭ ‏(ﮐﻪ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﻭﺍﺟﺐ
ﻧﯿﺴﺖ ‏». ‏( ﺍﺑﻮﺩﺍﻭﻭﺩ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺣﻔﺼﻪ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
ﺭﻓﺘﻦ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺑﺮ ﻫﺮ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﺎﻟﻐﯽ ﻭﺍﺟﺐ ﻭ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺍﺳﺖ.
‏(ﻧﺴﺎﺋﯽ ‏)
ﭘﺎﯾﺒﻨﺪﯼ ﺑﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﻭ ﺯﻭﺩ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ :
ﺍﺑﻮﻫﺮﯾﺮﻩ ﺭﺿﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻨﻪ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ : ﮐﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ
ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ‏«ﻫﺮﮐﺲ، ﺭﻭﺯ ﺟﻤﻌﻪ، ﻏﺴﻞ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻭ ﺍﻭﻝ ﻭﻗﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ
ﺟﻤﻌﻪ ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﺷﺘﺮﯼ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ،
ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﮔﺎﻭﯼ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﺑﺮﻭﺩ،
ﮔﻮﯾﺎ ﻗﻮﭼﯽ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯﺁﻥ، ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﯾﮏ
ﻣﺮﻍ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﯾﮏ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ
ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭﻟﯽ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﺮﺍﺩ ﺧﻄﺒﻪ ﺑﺮﺧﯿﺰﺩ،
ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ‏( ﻗﻠﻢ ﻭ ﮐﺎﻏﺬ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺟﻤﻊ ﮐﺮﺩﻩ ‏) ﺑﻪ ﺧﻄﺒﻪ ﮔﻮﺵ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ ‏».
‏(ﺑﺨﺎﺭﯼ ﻭ ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺳﻠﻤﺎﻥ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ : ﻧﺒﯽ ﺍﮐﺮﻡ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
‏« ﻫﺮﮐﺲ، ﺭﻭﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﻏﺴﻞ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺍﻟﻤﻘﺪﻭﺭ، ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﭘﺎﮐﯿﺰﻩ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻭ
ﺍﺯ ﺭﻭﻏﻦ ﯾﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﺧﻮﺷﺒﻮﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﺧﺘﯿﺎﺭ ﺩﺍﺭﺩ، ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﺪ . ﺳﭙﺲ،
ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺑﺮﻭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺴﺠﺪ ﻧﯿﺰ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺷﺎﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺩﻡ، ﻋﺒﻮﺭ
ﻧﮑﻨﺪ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﻣﻘﺪّﺭ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﻧﻤﺎﺯ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺩﻗﺖ ﻭ ﺭﻋﺎﯾﺖ
ﺳﮑﻮﺕ، ﺑﻪ ﺧﻄﺒﻪ ﺍﻣﺎﻡ، ﮔﻮﺵ ﻓﺮﺍ ﺩﻫﺪ، ﺗﻤﺎﻡ ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﺶ ﺍﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﻗﺒﻞ ﺗﺎ
ﺍﯾﻦ ﺟﻤﻌﻪ، ﺑﺨﺸﯿﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺷﺪ ‏». ‏(ﺑﺨﺎﺭﯼ ‏)
ﻭ ﻧﯿﺰ ﺍﺑﻮﻫﺮﯾﺮﻩ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍﺹ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﻏﺴﻞ
ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺑﯿﺎﯾﺪ ﻭ ﺑﻘﺪﺭﯼ ﮐﻪ ﺗﻮﻓﯿﻖ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ ﻧﻤﺎﺯ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ،
ﻭ ﺳﺎﮐﺖ ﺑﻨﺸﯿﻨﺪ ﺗﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺧﻄﺒﻪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ ﺁﻧﮕﺎﻩ ﻧﻤﺎﺯ
ﺟﻤﻌﻪ ﺭﺍ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ، ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻭﯼ ﺩﺭ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﯼ ﺩﻭ ﺟﻤﻌﻪ
ﻣﺮﺗﮑﺐ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺑﺨﺸﯿﺪﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ.
‏( ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﺳﻬﻞ ﺍﻧﮕﺎﺭﯼ ﻭ ﺗﺨﻠﻒ ﺍﺯ ﺷﺮﮐﺖ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ :
ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﻣﺴﻌﻮﺩ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﺩﺭ
ﻣﻮﺭﺩ ﮔﺮﻭﻩ ﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺷﺮﮐﺖ ﻧﻤﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻫﻢ
ﻣﺮﺩﯼ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻠﻮ ﮐﻨﻢ ﺁﻧﮕﺎﻩ ﺧﻮﺩﻡ ﻧﺰﺩ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺑﺮﻭﻡ ﮐﻪ ﺍﺯ
ﺷﺮﮐﺖ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺗﺨﻠﻒ ﻣﯽ ﻭﺭﺯﻧﺪ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﯾﺸﺎﻥ
ﺑﺴﻮﺯﺍﻧﻢ. ‏( ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﻋﻤﺮﻭ ﻭ ﺍﺑﻮﻫﺮﯾﺮﻩ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ
ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﻣﻨﺒﺮ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ‏« ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺳﺖ ﺑﺮﺩﺍﺭﻧﺪ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻧﻤﺎﺯ
ﺟﻤﻌﻪ ﺭﺍ ﺗﺮﮎ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻭﮔﺮﻧﻪ ﺑﯿﻢ ﺁﻥ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮ
ﻗﻠﺒﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻣﻬﺮ ﺑﺰﻧﺪ ﺳﭙﺲ ﺟﺰﻭ ﻏﺎﻓﻼﻥ ﺑﺸﻤﺎﺭ ﺭﻭﻧﺪ ‏» . ‏( ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﺑﻮﺟﻌﺪ ﺿﻤﺮﯼ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ
ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻫﺮ ﮐﺲ ﺳﻪ ﺟﻤﻌﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺳﻬﻞ ﺍﻧﮕﺎﺭﯼ ﺗﺮﮎ ﻧﻤﺎﯾﺪ، ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ
ﻣﻬﺮﯼ ﺑﺮ ﻗﻠﺐ ﺍﻭ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺯﺩ. ‏( ﺍﺑﻮﺩﺍﻭﻭﺩ ﻭ ﺗﺮﻣﺬﯼ ‏)
ﻭ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﯾﺘﯽ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮ ﻗﻠﺐ ﺍﻭ ﻣﻬﺮ ﻣﻨﺎﻓﻘﺖ ﺯﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ .
 

asemani

مدیر تالار
تاریخ ثبت‌نام
8/3/13
نوشته‌ها
761
پسندها
0
محل سکونت
ایران
‏( ﻓﻀﯿــﻠﺖ ﻧﻤــﺎﺯ ﺟﻤﻌــﻪ ﻭ ﮔﻨــﺎﻩ ﺗــﺮﮎ ﺁﻥ ‏)
ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﻣﯽ ﻓﺮﻣﺎﯾﺪ :
" ﯾَﺎ ﺃَﯾُّﻬَﺎ ﺍﻟَّﺬِﯾﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍ ﺇِﺫَﺍ ﻧُﻮﺩِﯼَ ﻟِﻠﺼَّﻠَﺎﺓِ ﻣِﻦ ﯾَﻮْﻡِ ﺍﻟْﺠُﻤُﻌَﺔِ ﻓَﺎﺳْﻌَﻮْﺍ ﺇِﻟَﯽٰ ﺫِﮐْﺮِ
ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَﺫَﺭُﻭﺍ ﺍﻟْﺒَﯿْﻊَ ۚ ﺫَٰﻟِﮑُﻢْ ﺧَﯿْﺮٌ ﻟَّﮑُﻢْ ﺇِﻥ ﮐُﻨﺘُﻢْ ﺗَﻌْﻠَﻤُﻮﻥَ " ‏[ ﺟﻤﻌﻪ : 9‏].
ﺗﺮﺟﻤﻪ : ﺍﯼ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ! ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺍﺫﺍﻥ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ ﺑﻪ
ﺳﻮﯼ ﺫﮐﺮ ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺧﺪﺍ ﺑﺸﺘﺎﺑﯿﺪ ﻭ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺳﺘﺪ ﺭﺍ ﺭﻫﺎ ﺳﺎﺯﯾﺪ. ﺍﯾﻦ ﺑﺮﺍﯼ
ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮ ﻭ ﺳﻮﺩﻣﻨﺪﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﮔﺮ ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﻭ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ .
ﻃﺎﺭﻕ ﺑﻦ ﺷﻬﺎﺏ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ‏«
ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺣﻖ ﻭﺍﺟﺒﯽ ﺍﺳﺖ ﺑﺮ ﻫﺮ ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺟﻤﺎﻋﺖ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﺟﺰﺀ
ﭼﻬﺎﺭ ﻧﻔﺮ ﮐﻪ ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺍﻧﺪ ﺍﺯ : ﺑﺮﺩﻩ ، ﺯﻥ، ﮐﻮﺩﮎ ﻭ ﺑﯿﻤﺎﺭ ‏(ﮐﻪ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﻭﺍﺟﺐ
ﻧﯿﺴﺖ ‏». ‏( ﺍﺑﻮﺩﺍﻭﻭﺩ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺣﻔﺼﻪ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
ﺭﻓﺘﻦ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺑﺮ ﻫﺮ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﺎﻟﻐﯽ ﻭﺍﺟﺐ ﻭ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺍﺳﺖ.
‏(ﻧﺴﺎﺋﯽ ‏)
ﭘﺎﯾﺒﻨﺪﯼ ﺑﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﻭ ﺯﻭﺩ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ :
ﺍﺑﻮﻫﺮﯾﺮﻩ ﺭﺿﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻨﻪ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ : ﮐﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ
ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ‏«ﻫﺮﮐﺲ، ﺭﻭﺯ ﺟﻤﻌﻪ، ﻏﺴﻞ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻭ ﺍﻭﻝ ﻭﻗﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ
ﺟﻤﻌﻪ ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﺷﺘﺮﯼ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ،
ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﮔﺎﻭﯼ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﺑﺮﻭﺩ،
ﮔﻮﯾﺎ ﻗﻮﭼﯽ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯﺁﻥ، ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﯾﮏ
ﻣﺮﻍ ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﻭ ﻫﺮ ﮐﺲ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﺑﺮﻭﺩ، ﮔﻮﯾﺎ ﯾﮏ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ
ﺻﺪﻗﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭﻟﯽ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﺮﺍﺩ ﺧﻄﺒﻪ ﺑﺮﺧﯿﺰﺩ،
ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ‏( ﻗﻠﻢ ﻭ ﮐﺎﻏﺬ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺟﻤﻊ ﮐﺮﺩﻩ ‏) ﺑﻪ ﺧﻄﺒﻪ ﮔﻮﺵ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ ‏».
‏(ﺑﺨﺎﺭﯼ ﻭ ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺳﻠﻤﺎﻥ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ : ﻧﺒﯽ ﺍﮐﺮﻡ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
‏« ﻫﺮﮐﺲ، ﺭﻭﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﻏﺴﻞ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺍﻟﻤﻘﺪﻭﺭ، ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﭘﺎﮐﯿﺰﻩ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻭ
ﺍﺯ ﺭﻭﻏﻦ ﯾﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﺧﻮﺷﺒﻮﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﺧﺘﯿﺎﺭ ﺩﺍﺭﺩ، ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﺪ . ﺳﭙﺲ،
ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺑﺮﻭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺴﺠﺪ ﻧﯿﺰ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺷﺎﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺩﻡ، ﻋﺒﻮﺭ
ﻧﮑﻨﺪ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﻣﻘﺪّﺭ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﻧﻤﺎﺯ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺩﻗﺖ ﻭ ﺭﻋﺎﯾﺖ
ﺳﮑﻮﺕ، ﺑﻪ ﺧﻄﺒﻪ ﺍﻣﺎﻡ، ﮔﻮﺵ ﻓﺮﺍ ﺩﻫﺪ، ﺗﻤﺎﻡ ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﺶ ﺍﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﻗﺒﻞ ﺗﺎ
ﺍﯾﻦ ﺟﻤﻌﻪ، ﺑﺨﺸﯿﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺷﺪ ‏». ‏(ﺑﺨﺎﺭﯼ ‏)
ﻭ ﻧﯿﺰ ﺍﺑﻮﻫﺮﯾﺮﻩ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍﺹ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﻏﺴﻞ
ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺑﯿﺎﯾﺪ ﻭ ﺑﻘﺪﺭﯼ ﮐﻪ ﺗﻮﻓﯿﻖ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ ﻧﻤﺎﺯ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ،
ﻭ ﺳﺎﮐﺖ ﺑﻨﺸﯿﻨﺪ ﺗﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺧﻄﺒﻪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ ﺁﻧﮕﺎﻩ ﻧﻤﺎﺯ
ﺟﻤﻌﻪ ﺭﺍ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ، ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻭﯼ ﺩﺭ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﯼ ﺩﻭ ﺟﻤﻌﻪ
ﻣﺮﺗﮑﺐ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺑﺨﺸﯿﺪﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ.
‏( ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﺳﻬﻞ ﺍﻧﮕﺎﺭﯼ ﻭ ﺗﺨﻠﻒ ﺍﺯ ﺷﺮﮐﺖ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ :
ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﻣﺴﻌﻮﺩ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﺩﺭ
ﻣﻮﺭﺩ ﮔﺮﻭﻩ ﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺷﺮﮐﺖ ﻧﻤﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻫﻢ
ﻣﺮﺩﯼ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻠﻮ ﮐﻨﻢ ﺁﻧﮕﺎﻩ ﺧﻮﺩﻡ ﻧﺰﺩ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺑﺮﻭﻡ ﮐﻪ ﺍﺯ
ﺷﺮﮐﺖ ﺩﺭ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﺗﺨﻠﻒ ﻣﯽ ﻭﺭﺯﻧﺪ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﯾﺸﺎﻥ
ﺑﺴﻮﺯﺍﻧﻢ. ‏( ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﻋﻤﺮﻭ ﻭ ﺍﺑﻮﻫﺮﯾﺮﻩ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ
ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﻣﻨﺒﺮ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ‏« ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺳﺖ ﺑﺮﺩﺍﺭﻧﺪ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻧﻤﺎﺯ
ﺟﻤﻌﻪ ﺭﺍ ﺗﺮﮎ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻭﮔﺮﻧﻪ ﺑﯿﻢ ﺁﻥ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮ
ﻗﻠﺒﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻣﻬﺮ ﺑﺰﻧﺪ ﺳﭙﺲ ﺟﺰﻭ ﻏﺎﻓﻼﻥ ﺑﺸﻤﺎﺭ ﺭﻭﻧﺪ ‏» . ‏( ﻣﺴﻠﻢ ‏)
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﺑﻮﺟﻌﺪ ﺿﻤﺮﯼ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ : ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺳﻠﻢ
ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻫﺮ ﮐﺲ ﺳﻪ ﺟﻤﻌﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺳﻬﻞ ﺍﻧﮕﺎﺭﯼ ﺗﺮﮎ ﻧﻤﺎﯾﺪ، ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ
ﻣﻬﺮﯼ ﺑﺮ ﻗﻠﺐ ﺍﻭ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺯﺩ. ‏( ﺍﺑﻮﺩﺍﻭﻭﺩ ﻭ ﺗﺮﻣﺬﯼ ‏)
ﻭ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﯾﺘﯽ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮ ﻗﻠﺐ ﺍﻭ ﻣﻬﺮ ﻣﻨﺎﻓﻘﺖ ﺯﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ .
 

asemani

مدیر تالار
تاریخ ثبت‌نام
8/3/13
نوشته‌ها
761
پسندها
0
محل سکونت
ایران
از ابوهريره ـ - رضي الله عنه - ـ روايت شده است که گفت: پيامبرص از روز جمعه ياد کرد و فرمودند: "در روز جمعه ساعتي هست که اگر بندهي مسلمان، به آن برخورد کند و در آن حال، از خداوند چيزي مسألت نمايد، خداوند حتماً نيازش را برآورده ميکند". (اين را فرمودند) و سپس با دست خود اشاره به کوتاه نمودن آن وقت فرمودند.
(متفق علیه)
 
بالا