فرق وهابیون با اهل تسنن در چیست؟

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

مسلم

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
23/4/13
پسندها
0
وب سایت
islamafg.com
السلام علیکم ورحمة الله
دوستان عزیز، چند روز پیش جستجویی در علّامه گوگل داشتم به صفحهء زیر عنوان "فرق وهابیون با اهل تسنن چیست؟" برخوردم.

فرقهایی را که نویسنده آورده من هیچ ندانستم که این فرقها از کجا آمده و به چه دلیل؟

نمیدانم من از حرفهای اصلی خبر ندارم و یا اینکه نویسنده مغرضانه نوشته اش را تکمیل کرده است.

در میان مذاهب اهل سنت + وهابی (ابزار غیر واقعی استعماری علیه مخالفین) فرقی نخواهد بود و وهابیت هم به نظر من وجود خارجی نخواهد داشت. نه هم دفتر و دیوانی و نه هم سایت انترنتی و کتابی از جانب متبعین این مذهب.

این کلمه فقط سرابی از اش ساخته شده که اگر بخواهی هرچه نزدیک بشی هیچی دستت نمی آید.

شما برادران و خواهران چه نظر دارید؟
موافقید و یا مخالف.

این صفحه (فرق وهابیون با اهل تسنن چیست؟) را بخوانید و نظر دهید.

خدا کند این متن بر خلاف قوانین انجمن نباشد.

با تشکر

عاطفه

کاربر فعال و مفید
تاریخ ثبت‌نام
24/4/13
پسندها
0
و علیکم السلام و رحمة الله برادر مسلم

راستش من ظهر مطلب اون لینکی که دادین رو خوندم یه کم طولانی بود...

جالبه طبق اون مقاله الان اگه من باهاش مخالفت کنم و بگم اشتباس میشم وهابی ولی اگه بگم دقیقاً حرفایی که توی اون مقاله نوشتن عین حقیقته و باهاش موافقت کنم میشم اهل سنت p[p[p[

بنظر من اون مقاله ببخشید چرندیاتی بیش نبود حالا هر برچسپیم که میخوان بهم بزنن ولی این نظر منه و میگم هرکس با اون مقاله موافق باشه نظرش محترمه ولی صادقانه بگم اون شخص بی انصافه...

سامان

کاربر فعال و مفید
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
دستتون درد نکنه برادر مسلم
من هم مطالب اونجا را خوندم بله با دقت در متون میشه گفت که تمام اون مطالب درست نیست اما بسیاریش هم واقعیت داره

اصلا نمیشه منکر وجود وهابیت شد اگر کمی منصفانه و با دقت نگاه کنیم متوجه این موضوع میشیم

در بسیاری از موارد وهابیت با اهل سنت وجماعت تفاوتهای مهمی دارند.

البته امیدوارم کسی از این رک گویی من ناراحت نشه وبه هیچ کدام از دوستان جسارت نشده باشه

آخرین ویرایش:

kurdnews

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
هر کی چشم دیدن نام الله رو نداره اول از خدا دعای هدایت عام میکنم براشون اگر اصلاح میشن و قابل هدایتا که هیچ ولی لجوج و ضد الله هستن خدا شرشون رو از سر امت اسلام کم کنه ان شالله

محمد بن عبدالوهاب رحمه الله علیه(qwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqwqw)

این حرکت اصلاحی که ایشون به پا کردن و امت رو از راه مخالف با قران و سنت راهنمایی کردن خودش یک دنیاست منتهی کسانی که پدرشون

به نوعی کلید دار قبرها و بت خانه های عصر نوین و ...بودن معلومه که مخالف این حرکت اصلاحی شیخ بودن اینکه چیز کاملا واضحیه چون نون
باباشون رو سنگ کرد iui

مخالفت با توحید اعلان جنگ با الله.... حالا کی حریف خدا میشه بفرما این گوی و میدان

آلبانی

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
15/4/13
پسندها
0
السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
باور کنید من این مقاله رو خیلی بصورت سرسری نگاه کردم. چند سطر و چند کلمه از اونو دیدم.
با خوندن همین مقدار کم متوجه اوج جهالت و بی سوادی نویسنده ی این مقاله شدم.
بعنوان مثال در اول مقاله نوشته:

اهل سنت به چهار شاخه اصلی حنفی، حنبلی، شافعی و مالکی تقسیم می*شوند
بعد در ادامه نوشته:
الف- پیشینه فکری و سیاسی وهابیت؛
1.1.احمد بن حنبل(241-164ه.ق):
یعنی نویسنده قبول داره که کسانی که اونها رو وهابی میدونه پیروان امام احمد هستند.
خب این خودش تناقضه. از یک طرف میگه مذهب حنبلی از مذاهب اهل سنته و از طرفی می گه وهابیها پیروان احمد بن حنبلند.
یعنی طرف زورش اومده بگه اعتراف کنه چیزی بنام وهابی وجود نداره و داره زور الکی می زنه.
بعدش عکس ملک عبدالعزیز رحمه الله رو گذاشته که موسس سومین دوره ی حکومت آل سعود هست و زیرش اسم محمد بن عبدالوهاب و محمد بن سعود رو آورده..
کلا سراسر این مطلب دروغ پردازی داره و من تعجب می کنم از نویسنده ی این متن که با چه رویی این دروغها رو سر هم کرده.
محمد بن عبدالوهاب رحمه الله از بنی تمیم بوده که پیامبر صلی الله علیه وسلم علاقه ی خاصی به آنها داشته و آنها را قوم خود دانسته وقتی که حیوانات صدقه را می آوردند و رسول الله صلی الله علیه وسلم وقتی حیواناتِ صدقه ی بنی تمیم رو دید فرمودند: ( هذه صدقة قومی ) این صدقه ی قوم من است. و در روایت دیگر: ( هذه نعم قومی ) این چهارپایانِ قوم من هستند. و در مورد آنها فرموده: ( هم أشدّ الناس علی الدجال ) شدیدترین مردم بر دجال هستند.
بعد نویسنده ی مقاله آمده نسب ایشون رو بدون اینکه حتی اشاره ای به مصدر و مرجع کنه یهودی دونسته.
یک مطلبی هم در مورد شیخ الاسلام ابن تیمیه نوشته که شیخ الاسلام ابن تیمیه رحمه الله همه ی مسلمانان رو تکفیر کرده. من تحدی می کنم با نویسنده ی این مقاله و نمایندشون توی سایت فائزین که بیایید ثابت کنید از کتب ابن تیمیه که ایشون همه ی مسلمانان رو تکفیر کرده. دروغ که شاخ و دم نداره. کنتور هم نمیخواد.
حالا اگر همه ی این مقاله رو بخونم معلوم نیست چقد دروغ توش باشه. فعلا که تو هر سطری که خوندم یه دروغی نوشته...

آلبانی

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
15/4/13
پسندها
0
السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
باور کنید من این مقاله رو خیلی بصورت سرسری نگاه کردم. چند سطر و چند کلمه از اونو دیدم.
با خوندن همین مقدار کم متوجه اوج جهالت و بی سوادی نویسنده ی این مقاله شدم.
بعنوان مثال در اول مقاله نوشته:

اهل سنت به چهار شاخه اصلی حنفی، حنبلی، شافعی و مالکی تقسیم می*شوند
بعد در ادامه نوشته:
الف- پیشینه فکری و سیاسی وهابیت؛
1.1.احمد بن حنبل(241-164ه.ق):
یعنی نویسنده قبول داره که کسانی که اونها رو وهابی میدونه پیروان امام احمد هستند.
خب این خودش تناقضه. از یک طرف میگه مذهب حنبلی از مذاهب اهل سنته و از طرفی می گه وهابیها پیروان احمد بن حنبلند.
یعنی طرف زورش اومده بگه اعتراف کنه چیزی بنام وهابی وجود نداره و داره زور الکی می زنه.
بعدش عکس ملک عبدالعزیز رحمه الله رو گذاشته که موسس سومین دوره ی حکومت آل سعود هست و زیرش اسم محمد بن عبدالوهاب و محمد بن سعود رو آورده..
کلا سراسر این مطلب دروغ پردازی داره و من تعجب می کنم از نویسنده ی این متن که با چه رویی این دروغها رو سر هم کرده.
محمد بن عبدالوهاب رحمه الله از بنی تمیم بوده که پیامبر صلی الله علیه وسلم علاقه ی خاصی به آنها داشته و آنها را قوم خود دانسته وقتی که حیوانات صدقه را می آوردند و رسول الله صلی الله علیه وسلم وقتی حیواناتِ صدقه ی بنی تمیم رو دید فرمودند: ( هذه صدقة قومی ) این صدقه ی قوم من است. و در روایت دیگر: ( هذه نعم قومی ) این چهارپایانِ قوم من هستند. و در مورد آنها فرموده: ( هم أشدّ الناس علی الدجال ) شدیدترین مردم بر دجال هستند.
بعد نویسنده ی مقاله آمده نسب ایشون رو بدون اینکه حتی اشاره ای به مصدر و مرجع کنه یهودی دونسته.
یک مطلبی هم در مورد شیخ الاسلام ابن تیمیه نوشته که شیخ الاسلام ابن تیمیه رحمه الله همه ی مسلمانان رو تکفیر کرده. من تحدی می کنم با نویسنده ی این مقاله و نمایندشون توی سایت فائزین که بیایید ثابت کنید از کتب ابن تیمیه که ایشون همه ی مسلمانان رو تکفیر کرده. دروغ که شاخ و دم نداره. کنتور هم نمیخواد.
حالا اگر همه ی این مقاله رو بخونم معلوم نیست چقد دروغ توش باشه. فعلا که تو هر سطری که خوندم یه دروغی نوشته...
اینم یادم رفت که نوشته وهابیها سراشونو می تراشن و حتی زنان رو مجبور به اینکار می کنن. اینم از دروغهای شاخدار نویسنده ی مقاله است.
الحق که توی سایت روباه نیوز نوشته شده.

kurdnews

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
جزاکم الله خیرا برادر آلبانی xcxcxc

سامان

کاربر فعال و مفید
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
نمیدونم اینجا امکانش هست که مطالب مورد نقد وبررسی قرار بگیره یا نه ؟؟

مثلا سخنان جناب البانی را مورد بررسی قرار بدیم؟

اگر مدیر انجمن اجازه بدهند ممنون خواهم بود

سامان

کاربر فعال و مفید
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0

مدیریت محترم سایت اجازه میدن مطالب این پست مورد نقد قرار بگیره ؟

faezin

مدیریت
Administrator
تاریخ ثبت‌نام
6/1/13
پسندها
1
سلام علیکم
سامان بزرگوار اگه متونتون مخالف قوانین سایت و باعث ایجاد جتجال نمیشه بفرمائید .
امیدواریم دوستان عزیزمون نهایت احترام نسبت همدیگه داشته باشید تا شاهد ناراحتی کسی نباشیم .

tazkerah

مدیر تالار
تاریخ ثبت‌نام
10/2/13
پسندها
0
سلام به همگی ... شرمنده بابت این همه غیبت / هیچی ندارم بگم جز شرمندگی مخصوصا" پیش مدیرای عزیزی که بهشون قول داده بودم
ببخشید در مورد متن و لینک مورد نظر که بعضی جاهاش واقعا" مضحکه نظر خاصی نمی دم و فقط به خاطره ای از خودم در این مورد بسنده می کنم
حدود سه سال پیش در دانشگاه کنفرانسی در مورد مهدی موعود آماده کرده بودم و استاد از اون استقبال کرد
وقتی شروع به ارائه کردم بنده را به باد انتقاد گرفتن که این مذخرفات چیه و ... خلاصه به جز عده ای روشن فکر بقیه کلاس رو ترک کردن چون برای همه ی شبهه هایی که ارائه می کردن جواب منطقی می دادم و اونا در جواب به جز یک جمله چیزی نمی گفتن و اون اینکه : شما وهابی هستی
با اینکه بنده تمام مسائل و موضوعات خودم رو مستند می گفتم و منابع هم اعلام می کردم ولی باز همون برچسب رو به بنده می زدن
تا اینکه من رو به حراست دانشگاه بردن و همین مونده بود انگ وهابیت به من بزنن و .......
از اون روز به این نتیجه رسیدم که وهابیت فقط و فقط یک کلمه ی ابداعیه برای تخریب و تضعیف عقاید اهل سنت
هرچیزی که با عقاید برادران اهل تشیع ناسازگار باشه اعم از : زیارت نکردن یک قبر خاص ، درست نکردن بارگاه ، عزاداری نکردن بیش از سه روز ، خودزنی نکردن و و و همگی جزء عقاید وهابیت و بقیه ی مسائل نظیر : توحید نماز ، روزه و ... که دیگه هرکسی می دونه جزء عقاید اسلامی است رو به اهل تسنن نسبت می دن

zohreh

مدیر تالار
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
سلام به همگی ... شرمنده بابت این همه غیبت / هیچی ندارم بگم جز شرمندگی مخصوصا" پیش مدیرای عزیزی که بهشون قول داده بودم
ببخشید در مورد متن و لینک مورد نظر که بعضی جاهاش واقعا" مضحکه نظر خاصی نمی دم و فقط به خاطره ای از خودم در این مورد بسنده می کنم
حدود سه سال پیش در دانشگاه کنفرانسی در مورد مهدی موعود آماده کرده بودم و استاد از اون استقبال کرد
وقتی شروع به ارائه کردم بنده را به باد انتقاد گرفتن که این مذخرفات چیه و ... خلاصه به جز عده ای روشن فکر بقیه کلاس رو ترک کردن چون برای همه ی شبهه هایی که ارائه می کردن جواب منطقی می دادم و اونا در جواب به جز یک جمله چیزی نمی گفتن و اون اینکه : شما وهابی هستی
با اینکه بنده تمام مسائل و موضوعات خودم رو مستند می گفتم و منابع هم اعلام می کردم ولی باز همون برچسب رو به بنده می زدن
تا اینکه من رو به حراست دانشگاه بردن و همین مونده بود انگ وهابیت به من بزنن و .......
از اون روز به این نتیجه رسیدم که وهابیت فقط و فقط یک کلمه ی ابداعیه برای تخریب و تضعیف عقاید اهل سنت
هرچیزی که با عقاید برادران اهل تشیع ناسازگار باشه اعم از : زیارت نکردن یک قبر خاص ، درست نکردن بارگاه ، عزاداری نکردن بیش از سه روز ، خودزنی نکردن و و و همگی جزء عقاید وهابیت و بقیه ی مسائل نظیر : توحید نماز ، روزه و ... که دیگه هرکسی می دونه جزء عقاید اسلامی است رو به اهل تسنن نسبت می دن

علیکم السلام و رحمه الله برادر عزیز خیلی خوشحالم که دوباره به سایت خودتون برگشتید. ان شاالله موفق باشید

mahan-geo

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
1
عرض سلام و خسته نباشید خدمت برادران و خواهران

قبلا این مطلب رو دیده بودم اما چیز خاصی در ذهن نداشتم که بیان کنم تا اینکه یک روز یکی از دوستان که اتفاقا کورد هم بود کتابی بهم معرفی کرد و گفت برات میارمش اما چون موفق نشدیم همدیگه رو ببینیم نتونست بهم بدش تا اینکه توی نت تونستم نسخه ی پی دی اف اون رو ببینم .

راستش نویسنده ی این کتاب عبدالله عبدالعزیز هرتَلی یکی از علمای معاصر کوردستان هست به این دلیل این مطلب رو میزارم چون مضمونش با گفته های شما دوستان فرق دارد اگر هم نقد و بررسی لازم هسن خوشحال میشم دوستان اون رو بیان کنند

خوارج، وهابی و سلفی ها را بهتر بشناسیم..... نویسنده : عبدالله عبدالعزیز هرتَلی

لینک دانلود
http://www.erfanabad.org/video/e_book/khavarej_vahabi_salafiha_ra_behtar_beshnasim.pdf

بنده اقای هرتلی رو درست نمیشناسم فقط یکی از دوستان گفته بود که عالمی هستن به این نام .

سامان

کاربر فعال و مفید
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
در ابتدا تشکر می کنم از مدیریت محترم سایت که اجازه دادن مطالب مورد نقد وبررسی قرار بگیره

آنچنان که قبلا هم گفتم : تمام مطالبی که در این مقاله هست مورد تایید نیست اما بسیاریش هم قابل توجه هست

اما بعد :

جناب البانی فرموده اند :

ا

چقدر خوب بود این بزرگوار روایتی را که (در رابطه با علاقه خاص پیامبر به بنی تمیم ) نقل کرده اند را مستند می کردند ویا ادرس می دادند

در حالی که در جستجوی این روایت برادر البانی بودم به دو روایت برخورد کردم

1- ذوالخویصره(پیشوای خوارج) از بنی تمیم بوده است

2- پیامبر صلی الله علیه وسلم به اصحاب میگویند که از نسل او (ذوالخویصرة)کسنی به وجود می آیند که بسیار نمازمی خوانند و بسیار روزه می گیرند و بسیار قران میخوانند اما قران تنها از دهانشان خارج میشود .آنها از دین خارج میشوند همانگونه که تیر از کمان خارج می شود

%D8%B0%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%88%DB%8C%D8%B5%D8%B1%D9%87_%D8%A7%D8%B2_%D8%AA%D9%85%DB%8C%D9%85_%D8%A8%D9%88%D8%AF.GIF

%D8%B0%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%88%DB%8C%D8%B5%D8%B1%D9%87_%D8%A7%D8%B2_%D9%86%D8%B3%D9%84%D8%B4_%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AC_%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF.GIF

سامان

کاربر فعال و مفید
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
جناب البانی با نقل قول از نویسنده مقاله فرموده اند :

نوشته وهابیها سراشونو می تراشن و حتی زنان رو مجبور به اینکار می کنن. اینم از دروغهای شاخدار نویسنده ی مقاله است.

در مورد تراشیدن سر نزد وهابیون بهترین سند سخن خود علمای اونها هست .

که گفته اند: تراشیدن موی سر نزد ما عادت و رسم هست وکسی این عادت را نزد ما ترک نمیکند الا احمقها
%D9%88%D9%87%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86_%D8%B3%D8%B1_%D8%B1%D8%A7_%D9%85%DB%8C%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B4%D9%86%D8%AF.GIF

Mahoor

Member
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
با سلام به همگی دوستان

بررسی شیوه نقد وهابیت توسط مخالفین نشان از آن دارد که وهابیت ابزاری است برای مبارزه با عقاید اهل سنت. در این راه بیشترین استفاده را برخی از گروه های اهل بدعت نظیر شیعه و صوفیه می برند و سعی دارند که مذهبی جدید به نام وهابیت ترویج دهند که در حقیقت همان مذهب اهل سنت و جماعت است و از طریق مبارزه با آن، در حقیقت به مبارزه با اهل سنت می پردازند.

kurdnews

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
خدا افراد اگاه و روشنفکری مثل شما رو افزون کنه خواهر یا برادر ماهور...جزاکم الله خیرا

masoud hamzeazar

Well-known member
تاریخ ثبت‌نام
25/7/13
پسندها
0
بسم لله الاحد والغفور

ضمن تشکر از مدیران سایت که اجازه بحث پیرامون چنین موضوعی را دادیند از برادران سامان و آلبانی نیز تقاضا دارم در کمال ادب و احترام بحث را پیگیری کنند تا به علم بنده و دوستان افزوده گردد...ممنون

mahan-geo

کاربر ویژه انجمن
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
1
با سلام به همگی دوستان

بررسی شیوه نقد وهابیت توسط مخالفین نشان از آن دارد که وهابیت ابزاری است برای مبارزه با عقاید اهل سنت. در این راه بیشترین استفاده را برخی از گروه های اهل بدعت نظیر شیعه و صوفیه می برند و سعی دارند که مذهبی جدید به نام وهابیت ترویج دهند که در حقیقت همان مذهب اهل سنت و جماعت است و از طریق مبارزه با آن، در حقیقت به مبارزه با اهل سنت می پردازند.

اگر کسی این کار را انجام دهند بسیار بی انصاف و حقه باز هست که به نام وهابیت ، اهل سنت را به نقد میکشند . ولی باز بی انصافی هست که به همین بهانه هر گونه نقد را بر سلفیت منع کنم یعنی به همان گناهی که به ان شیادان منتسب میکنیم گرفتار شویم .
تعدادی زیادی از عوام و یا خواص اهل سنت خودشان بر سلفیت و گروهی که تحت عنوان وهابیت مشهور شده اند نقد نوشته اند . پس نمیتوان سلفیت را نماینده تام و یا همان اهل سنت نامید

سامان

کاربر فعال و مفید
تاریخ ثبت‌نام
1/1/70
پسندها
0
با سلام

برادر ماهان عزیز به موضوع مهمی اشاره کردن و اون هم اینکه تمامی اهل سنت و جماعت را به عنوان وهابی شناختن واز اون طرف هم انکار وجود وهابیت شدن وهرگونه نقدی را بر وهابیت به منزله نقد بر اهل سنت و جماعت دانستن نوعی بی انصافی و در اصل جنایت هست

و با توجه به نقدهای بسیار مهم و زیبایی که توسط علما وبزرگان در باره وهابیت نوشته شده ما را به تفاوت اعتقادی وهابیان متوجه میکند

بنده به عنوان کسی که سالها در مورد وهابیت مطالعه وتحقیق داشتم به خوبی متوجه این تفاوتها شده ام

یکی از این موارد سخن علامه ابن عابدین هست در باره وجود و معرفی وهابیت :

علاّمه ابن عابدین در کتاب؛ (ردّ المحتار)در “باب بغاه (باغیان)” ، آنجا که واژه “باغی” و “خوارج” را تعریف و درباره حکم این دو گروه بحث می کند، چند جمله تحت عنوان “مطلبی درباره پیروان عبدالوهاب ، در باره فرقه وهّابیت می نویسد، :ایشان می گویند:
“چنانکه (معنای خوارج) در زمان ما در مورد پیروان عبدالوهاب واقع شده است، که از منطقه نجد خروج کردند و بر حرمین (مکّه و مدینه) استیلا پیدا نمودند. آنان (وهّابی ها) تابع مذهب حنبلی بودند، ولی اعتقاد پیدا کردند، که فقط خودشان مسلمان هستند و هر که مخالف عقیده شان باشد مشرک است، و آنگاه با چنین عقیده ای، قتل و کُشتار اهل سنّت و علمای اهل سنّت را مباح شمردند، تا آنکه خداوند متعال شوکت آنان را شکست و شهرهایشان را ویران نمود و سپاه مسلمانان در سال 1233 ه.ق. بر آنان پیروز شد...

*توجه *روشن است، که علاّمه ابن عابدین هنگامی که این کتاب (ردّ المحتار) را می نوشته، زمانی بوده، که هنوز پیروان ابن عبدالوهاب بر شبه جزیره عربستان کاملاً استیلا پیدا نکرده بوده اند و حتّی در برابر سپاه خلافت عثمانی شکست خورده بودند. امّا چنانکه می دانید، بعدها، وهّابیت بر تمام این سرزمین غلبه پیدا کرده و بساط خلافت اسلامی را برچیدند. متأسفانه.
%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AD%D8%AA%D8%A7%D8%B1_%D8%B9%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86.gif
%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AD%D8%AA%D8%A7%D8%B1_%D9%85%D8%AA%D9%86.gif

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا