چرا در مذهب اهل سنت وفات و تولد بزرگان و ائمه را جشن نمیگیرند؟

faezin

مدیریت
Administrator
تاریخ ثبت‌نام
6/1/13
نوشته‌ها
1,168
پسندها
1
محل سکونت
فی ارض الله
[h=2]
[/h][h=2]
[/h][h=2]چرا در مذهب اهل سنت وفات و تولد بزرگان و ائمه را جشن نمیگیرند؟
[/h][h=4]شیخ محمد ضیائی (رحمه الله)[/h]مطلب زیر سخنرانی شیخ محمد ضیایی در یکی از شبهای رمضان سال ۱۴۱۴ هـ قـ – ۱۳۷۲ هـ.شـ می باشد. دوستان گرامی توجه داشته باشند که مطلب فوق از روی نوار پیاده شده است و به همین علت کمی از نظر دستوری با یک مقاله متفاوت می باشد. راهش پر رهرو باد. بیداری اسلامی

الحمد لله و الصلاه و السلام علی رسول الله صلی الله علیه و سلم
اما بعد:
[h=4]سوال: چرا در مذهب اهل سنت وفات و تولد بزرگان و ائمه را جشن نمی گیرند و برای آنها نوحه خوانی و سینه زنی نمی کنند؟[/h]این یک سؤال از صدها سؤال. به این یکی جواب می دهم حالا صد های دیگر را درباره اش حرف می زنم؛ دقت بفرمایید، جواب:
در کلیه مذاهب اهل سنت بلا استثنا فقط احترام بزرگان مرحوم شده به سه چیز است:
۱- نام آنها را به خوبی یاد کنیم : حضرت سیدنا علی کرم الله وجهه، حضرت سیدنا عمر رضی الله عنه، حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و سلم …
۲- از خدا برای آن بزرگان درود و رحمت بخواهیم. اگر صحابه کرام است می گوییم رضی الله عنه (خدا از او خشنود باد) اگر از پیامبران هستند بگوییم علیه السلام (بر او سلام) اگر شخص رسول اکرم را نام بردید می گوییم صلی الله علیه و سلم. اگر بعد از صحابه کرام از بزرگان نام بردید می گوییم رحمه الله علیه.
۳- گفتار و کردار آنها را مورد توجه قرار می دهیم و سعی می کنیم دنباله رو مخلص آنها باشیم.

جز این سه چیز در مذهب اهل سنت چیزی بنام احترام شخص مرده وجود ندارد. خوب نیست! در مذهب وجود ندارد، شما آقای سؤال کننده می توانید سنی نباشید، اشکال نداره، آزادید سنی نباشید. ولی اگر گفتی من سنی هستم [بدان که] مراسمی بنام سینه زنی و عزاداری در مذهب [اهل سنت] نداریم. نمی شود چیزی به مذهب چسبانید. می شود از خانه بیرون رفت [اما] نمی شود زمین، اتاق، و دیوار خانه را عوض کرد.
این مطلب خیلی جالب است، خوب در مذهب وجود ندارد، حتی قول ضعیفی هم نیست، هیچ قولی وجود ندارد. این را برای ادای امانت عرض می کنم چون روز حساب ما مسئول گفتار خودمان هستیم. کار ما گویندگان مذهبی خیلی مشکلتر از کار عوام است. اگر خداوند با لطف و کرمش ما را ببخشد شما شنوندگان ما هزار سال قبل از ما به بهشت می روید. اگر به لطف خدا بهشتی نصیب ما شده باشد شما هزار سال جلوتر می روید چون سین و جیم شما آنجا کمتر است، مسئولیت شما کمتر است، ولی گوینده مذهبی آنجا پدرش در می آید. باید ثابت کند آنچه گفته مخلصانه بوده و مطابق عقیده خودش گفته، خلاف نگفته و ما نمی توانیم “خسر الدنیا و الآخره” باشیم ،خلاف عقیده مان به شما بگوییم، خلاف آنچه خوانده ایم به شما بگوییم، نمی توانیم چنین بکنیم. حالا [اگر] نود و نه سال دیگر [هم اگر بگذرد] .
دقت بفرمایید هر مذهبی در جامعه مسلمین یک خصوصیت و رنگ و شکل خاصی دارد. این خصوصیت و رنگ و ویژگی مذهبی [را] هیچ وقت نمی توان عوض کرد. در طول ۱۴۰۰ سال از زمانیکه فرق مختلف در اسلام بوجود آمدند، فِرَقی که بنام اهل سنت هستند چند خصوصیت داشته اند:
۱- سواد اعظم امت اسلام بوده اند. در طول تاریخ ۹۰درصد بنام اهل سنت بوده اند.
۲- نسبت به جهان خارج سخنگوی جهان اسلام بوده اند. این حکومتهای اهل سنت بوده اند که چه ظالم چه غیر ظالم، جزیه می گرفتند. این حکومتهای اهل سنت بوده اند که بخارا و سمرقند را فتح کرده اند، فلسطین را از اول فتح کرده اند و بعد هم از صلیبی ها باز گرفتند. امپراطور چین فرستاده حکام اهل سنت را می پذیرفت. دربار واتیکان هم از سفرای خلفا استقبال می کرد، همان خلفای به اصطلاح ظالم.
۳- از خصوصیت اهل سنت این است که هرگز در برابر مخالفان خود خشونت نشان نمی دهند. فحش را به فحش جواب نمی دهند. بدی را به بدی تلافی نمی کنند، تندی را با تندی پاسخ نمی گویند، خشونت را با خشونت جواب نمی دهند. این از ویژگی های اهل سنت بوده است در طول ۱۴۰۰ سال و این خصوصیت [را] نمی توان تغییرش داد. می توانید خارجی(۱) باشید شمشیر بردارید هر کس گفت بالای چشمت ابرو به او بزنید. مساله ای نیست! جزو جماعت سلطان قابوس باش!
ولی تا شما خود را سنی می دانی نمی توانید در مقابل مخالفان خشونت نشان بدهید. این در مذهب نیست، خلاف مذهب است. به این دلیل در جامعه بزرگ امت محمد مصطفی صلی الله علیه و سلم در هر صد سال احزاب و گروه های مختلفی تند رفته اند، حرکت کرده اند، به آسمانها پریده اند و یواش به زمین غلطیده اند ولی اهل سنت [نه] به کهکشانها پریده اند و [نه] در گودالها فرو رفته اند. دقت کردید، این شیوه اهل سنت است. ما اجازه نداریم در مقابل مخالفانمان پرخاش کنیم. چنین چیزی امکان ندارد، چون خلاف مذهب است.
۴- اهل سنت همیشه عادت دارد حق خود، عقیده خود را، بدون تعرض به مسائل دیگران خیلی فشرده و خیلی واضح و صریح بیان می کند. شما آقای سنی مذهب اگر حق مذهب خود را درست یاد بگیرید نیاز به این ندارید که به دیگران پرخاش کنید و یا پاسخ فحش بدهید. اصلا نیاز به این پیدا نمی کنید. شما آنچه به نظر خودتان حق است درست یاد بگیرید کافی است.
در خاتمه عرایضم یک مثال [می آورم] این شاید شماره ۵ باشد : موضع گیری اهل سنت در مقابل برادران و در مقابل امت اسلامی، در مقابل فرقه های اسلامی که زیر پرچم اسلام با اهل سنت یکی هستند چنین است: امت اسلام حکم تشکل یک خانواده دارد که بعد از فوت پدر خانواده ، وارثان بر سر تقسیم میراث اختلاف پیدا کرده اند.
زنان، دختران و پدران امت مرحوم شده اند و این اختلاف را نتوانسته اند حل کنند تا [نوبت] به فرزندزادگان رسید. پسر زاده ها دو دسته شده اند اکثریت می گویند پدرانمان بر سر میراث اختلاف کرده اند حالا درست نیست آن اختلاف را بر ملا کنیم، همسایه ها را خبر دهیم، امت را هم خبر دهیم. خوب این اختلاف [را] داشته اند دیگر. خدا همه را ببخشد. این موضع گیری اهل سنت است.
اما در داخل همین خانواده افرادی از نوادگان از پسران و دختران همان پدر مرحوم معتقدند خیر ما باید حق را بگوییم. باید این چیز را که می گوییم به همه اعلام کنیم که این خانواده مقدس نبوده و اکثریت نادرست و ظالم و خائن بوده اند! حالا این اختلاف بین اهل سنت است با دیگران. موضع گیری اهل سنت واضح است می گویند چون بر ملا کردن اختلافها، برملا کردن مسائلی که در صدر اسلام بوده، بعد از رحلت رسول الله بوده، موشکافی [آنها] بدیها را چند برابر نشان می دهد این به نفع نیست.
[h=4]حالا خلاصه مطلب:[/h]تازه تکرار فحش، فحش است. یک وقت در مدینه منوره بودیم حدود ۳۲ سال قبل. کتابی به مرحوم شیخ عبدالرحیم انصاری رحمه الله ارائه دادند – آن مرحوم ۶ یا ۷ سال قبل در مدینه منوره درگذشتند و در بقیع دفن شدند، او از علمای بزرگ اهل سنت بندرعباس است. او در آغاز کشف حجاب هجرت کرد رفت، چون نتوانست بی حجابی را تحمل کند هجرت کرد رفت به مدینه – در محضر ایشان بودیم کتابی آوردند که خیلی بد و بیراه گفته بود به خلفای ثلاثه و از مسلمانان اهل سنت خواسته بود که در مقابل دلایلش دلیل بیاورند. گفته بود اگر اهل سنت جوابی دارند جواب بدهند.
شیخ رحمه الله علیه کتاب را گرفت و گفت سبحان الله اهل سنت کی به فحش جواب داده اند. هرگز! ما اجازه نداریم جواب فحش بدهیم. ما آنچه در کتابهایمان است مخلصانه بیان می کنیم. فضایل حضرت علی علیه السلام، فضایل حضرت عمر، فضایل بزرگان را بیان می کنیم. تاسف می خوریم به حال آن خواهران و برادرانی که تندرو هستند، گستاخانه و بدون توجه به مصلحت امت اختلافات را برملا می کنند.* ما جز اینکه دعا کنیم خدا هدایتشان کند، جز اینکه تاسف بخوریم چیز دیگری نداریم. و این موضع گیری صحیح اهل سنت است در دنیا. در قدیم هم همینطور بوده است حتی در مسائل خانوادگی.
می گویند شخصی به حضور حسن بصری آمد. – حسن بصری از شاگردان حضرت علی بوده است و از علمای قرن اول هجری. او بین سالهای ۳۰ تا ۷۰ هجری زندگی می کرده است. به عنوان معلم و یک گوینده مذهبی، یک ناقل اخبار و احادیث از اصحاب رسول الله خصوصا از حضرت علی در کوفه و بصره زندگی می کرده است. سخنگوی معروفی بوده است و احادیثش بسیار معتبر است – شخصی به حضور حسن بصری آمد به او گفت فلان کس به تو فحش می داد. حسن به او گفت: خب! چه گفت؟ او فحشهای خیلی علنی و صریح به حسن داد و گفت او اینطور می گفت. حسن گفت: خدا او را ببخشد او پشت سر می گفت تو که روبروی من فحش می دهی! او خیلی گناهانش از تو کمتر است. لا اقل لطفش در باره من از تو بیشتر است. حالا هرگز ما نمی توانیم جواب کم لطفیها را یا بی ادبیها را، توهین ها را به مثل بدهیم. این شیوه ما نیست. این بود جواب…
سوالاتی که ده یازده شب گذشته به دست من رسیده همه اش درباره این است که درباره آنچه می گویند توهین به فلان کس می شود چه بگوییم؟ همین که عرض کردم بگویید دیگه. شما حق خودتان بگیرید و در مقابل آنچه بر خلاف مذهبتان هست می شنوید سکوت کنید. دعا کنید که خدا امت اسلام را عزت بدهد، همه را هدایت کند، دعا کنید خداوند ملت افغان را نجات بدهد، فلسطین را نجات بدهد. خداوند اسرائیل را نابود کند. خداوند مردم بوسنی را عزت دهد. دعا کنید ؛ جواب فحش [را] ، فحش ندهید، جواب ناسزا [را] ناسزا ندهید. اصلا گوشتان بدهکار این حرفها نباشد. این لب مطلب است.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
——————————————————————————–
(۱) خوارج – نام فرقه ای می باشد.
* البته اختلافات یا مسائلی که احیانا میان نسل اول روی می داده است مسائلی گاه اجتناب ناپذیر و استثنایی بوده و فضای غالب در میان آنها دوستی و محبت بوده است. به زیر ذره بین بردن چنین مسائلی هرگز به نفع امت مسلمان نیست و بیشتر جریان سکولار و بی دین از این مسائل سود می برد. تاریخ اسلام با وجود اشتباهات و مسائل خیلی ریز در میان تاریخ تمام جنبشها و ادیان سفیدترین و روشن ترین آنهاست. البته حساب روایات جعلی و دروغین از اینگونه مسائل جداست.



 

faezin

مدیریت
Administrator
تاریخ ثبت‌نام
6/1/13
نوشته‌ها
1,168
پسندها
1
محل سکونت
فی ارض الله
عقیده اهل سنت پیرامون عزاداری محرم از زبان برخی علمای برجسته اهل سنت







شیخ الحدیث مولانا محمدیوسف حسین پور: عزاداری از معتقدات اهل سنت نبوده و نیست

شیخ الحدیث مولانا محمدیوسف حسین پور، مدیر حوزه علمیه عین العلوم و امام جمعه گُشت با اشاره به احادیثی از کتب حدیثی اهل سنت خاطرنشان کرد: «اهل سنت در ایام تاسوعا و عاشورا روزه می گیرند و این روزه هم به خاطر امام حسین نیست بلکه به خاطر الله است.»
ایشان در ادامه ضمن انتقاد از اقدام صدا و سیما به خاطر انتشار تصاویر گزینشی عزاداری محرم و انتساب آن به مذهب اهل سنت، اظهار داشت: «عزاداری از معتقدات اهل سنت نبوده و نیست و کسانی که در صدا و سیما به عنوان اهل سنت معرفی شده اند یا نادان از حکم شرعی بوده اند یا به خاطر پست و مقام این چنین کرده اند.»

مولوی ساداتی: شرکت فردی جاهل از اهل‎سنت در مراسم سینه زنی نباید به عنوان "مذهب اهل سنت" تلقی شود

مولوی عبدالصمد ساداتی، مدیر حوزه علمیه زنگیان و امام جمعه مسجد نور سراوان نیز در خطبه های دیروز نماز جمعه این شهرستان خاطرنشان کرد: «اهل سنت در اعتقادات خود عزاداری و سینه زنی ندارند و اگر فرد جاهل و نادانی در مراسم سینه زنی شرکت کرده این عمل وی جزو مذهب محسوب نمی شود و نباید به عنوان مذهب (اهل سنت) عنوان شود.»
مدیر دارالعلوم زنگیان با اشاره به بیانات مولانا گرگیج در نماز جمعه ۱۶ آبان شهرستان آزادشهر، که برگزاری مراسم عزاداری را مغایر با عقیده اهل سنت دانسته بود، ضمن تائید سخنان ایشان اظهار داشت: «تذکر علمایی که در این مورد صحبت کردند به حق و به جا بوده است.»
امام جمعه مسجد نور سراوان در ادامه با اشاره به مصادف بودن روز عاشورا با مراسم ۱۳ آبان، خاطرنشان کرد: «ممکن است شرکت افرادی [از اهل سنت] در این جلسات (عزاداری) به خاطر مصادف بودن این روز با مراسم ۱۳ آبان بوده است و عده ای از این مساله استدلال کرده اند که اهل سنت برای [شرکت در] جلسه عزاداری رفته اند. البته اگر هم کسی [از میان اهل سنت] به خاطر عزاداری شرکت کرده باشد کارش نادرست بوده و صحیح نمی باشد و باید علما در این زمینه روشن‏گری کنند.»

مولوی یارمحمد براهویی: هرگونه عزاداری، سینه زنی و قمه زنی در نزد اهل سنت و احناف ناجایز می باشد

مولوی یارمحمد براهویی نیز در خطبه های نماز جمعه گذشته مسجد جامع فاروقیه شهرستان هیرمند در رابطه با عزاداری اهل سنت گفت: «هر گونه عزاداری و سینه زنی و قمه زنی در نزد اهل سنت و احناف ناجایز می باشد. عزاداری در نزد احناف فقط در مدت سه روز پس از وفات اشخاص می باشد و آن هم بدون هیچ‏گونه گریه و زاری و سینه زنی.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد که چیزی با عنوان ریش گذاشتن و مشکی پوشیدن به منظور عزاداری در نزد احناف وجود ندارد و اینها بدعت می باشند.
امام جمعه مسجد جامع فاروقیه هیرمند در صحبت‏های خود به حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم استدلال کرد که فرموده اند: «هر کس در مشکلات و گرفتاری‎ها عزاداری و سینه زنی کند و گریبان چاک کنند و سر صورتش را بخراشد از امتیان من نیست.»

مولوی عبدالوحید باهورزهی: طبق عقیده اهل سنت برگزاری سالگرد عزاداری بدعت و خلاف شرع است

مولوی عبدالوحید باهورزهی، امام جمعه بخش مرکزی شهرستان سیب و سوران ناصرآباد نیز برگزاری مراسم عزاداری را مغایر با عقیده اهل سنت دانست و در این مورد گفت: «اهل سنت عزاداری ندارند؛ از صدر اسلام تا کنون به جز سه روز بعد از وفات میت عزاداری نداشته اند.»
وی افزود: «اهل سنت نه تنها عزاداری بلکه سینه زنی، هفتم، چهلم، و چهارماه و سالگرد برای عزاداری ندارند و هرکسی این کار را کرده مرتکب بدعت و خلاف شرع شده است.»

کاک حسن امینی: اهل سنّت از صدر اسلام تاکنون هیچگاه برای هیچ یک از بزرگان خود عزاداری نکردهاند

کاک حسن امینی، حاکم شرع مردمی کردستان، نیز به انتساب عزاداری به مذهب اهل سنت واکنش نشان داده و در این خصوص گفته است: «اهل سنّت از صدر اسلام تاکنون هیچگاه برای هیچ یک از بزرگان خود، حتی پیامبر بزرگوار اسلام – صلی الله علیه و سلّم-، و خلفای راشدین – رضوان الله تعالی علیهم اجمعین- عزاداری نکردهاند. برعکس، در کتب معتبر اهل سنّت، روایات صحیح از رسول الله - صلی الله علیه وسلّم- مبنی بر حرمت این عمل وجود دارد.»
کاک حسن امینی از سخنان و اظهارات مولانا گرگیج نیز دفاع کرده و اظهار داشته است: «جناب مولانا محمد حسین گرگیج، امام جمعه محبوب و بزرگوار اهل سنّت آزادشهر در خطبه نماز جمعه به شیوهای عالمانه و حکیمانه به [بیان] عزاداری در مذاهب و باور اهل سنّت پرداختند، و مطالبی بیان داشتهاند که جزء بدیهیات عقاید اهل سنّت میباشند. آنچه ایشان در این زمینه بیان داشتهاند عقیدهی همهی اهل سنّت در طول و عرض تاریخ اسلام میباشد.»

مولانا عبدالحمید: دغدغه مولانا گرگیج و سایر علمای اهل سنت قابل درک است

شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز طی گفتگویی که چند روز قبل با "سنی آنلاین" داشتند، با بیان اینکه «اهلسنت از نظر مذهبی به عزاداری اعتقاد ندارند» سخنان و دغدغه مولانا گرگیج در این خصوص را "قابل درک" توصیف کردند و گفتند: «در رابطه با سخنان استاد تفسیر، جناب مولانا محمدحسین گرگیج، امام جمعه محترم آزادشهر عرض شود، دغدغهای که در تمام مناطق سنینشین علماء، اندیشمندان و عموم مردم دارند این است که بعضا رسانهها مخصوصا صدا و سیما که رسانه ملی ما است، گاهی افرادی را با این ادعا که به مذهب تشیع گرایش پیدا کردهاند و یا در عزاداری شرکت میکنند به نمایش می گذارد. نباید فراموش کرد که محبت اهلبیت، بهویژه حضرت علی، حضرت فاطمه و حضرات حسن و حسین رضوان الله علیهم، جزء ایمان همه شیعیان و اهلسنت است و آنان این بزرگان را اسوه و الگوی خود میدانند و به اتباع اهلبیت پیامبر صلیاللهعلیهوسلم افتخار میکنند؛ اما اهلسنت از نظر مذهبی به عزاداری اعتقاد ندارند و عزاداری مخصوص برادران شیعه ما است. در چنین مواردی توصیه همه بزرگان و اندیشمندان این است که بر مشترکات تأکید شود و باید مختلفات هر مذهب را به خود آن واگذار کنیم.»

ایشان در همچنین از پخش صحنه های عزاداری بعضی از اهلسنت در صدا و سیما انتقاد کرده و خاطرنشان کردند: «پخش صحنه های عزاداری بعضی از اهلسنت در صدا و سیما یا اعلام گرایش افراد از یک مذهب به مذهب دیگر، برای وحدت امت مسلمه مضر است؛ زیرا بسیاری گمان خواهند برد که برخی از دستاندرکاران در تلاشاند با استفاده از قدرت، پای برادران اهلسنت را در مسائل مذهبی خودشان بکشند و آنها را موافق عقیده خود جلوه دهند، در حالی که این امر حقیقت ندارد.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین ضمن نامهای به دکتر سرفراز رئیس جدید صدا و سیما از وی خواسته اند تا احترام همه اقوام و مذاهب و ادیان در سطح جهان و به ویژه در ایران مد نظر قرار داده شود و از زبان اقوام، لباس، فرهنگ، و معتقدات دینی و مذهبی آنها با حرمت خاصی یاد شود.

منبع: سنی آنلاین
 
بالا